Bugünün Sorunlarına, Geleceğin Çözümleri...
Soru & Cevap Kariyer +90 212 325 25 01

2015 Yılı İndirimli Orana Tabi İşlemlerden Kaynaklanan Yıllık KDV İade Tutarının En Geç Kasım 2016 KDV Beyannamesi ile Talep Edilmesi Gerekiyor

 

İndirimli orana tabi işlemlerden doğan KDV iade alacağının yılı içinde mahsuben iade edilemeyen kısmı, izleyen yıl içinde mükellefin isteğine bağlı olarak nakden veya mahsuben iade edilebilmektedir.

Buna göre, 2015 yılı indirimli orana tabi işlemlerden kaynaklanan ve yılı içinde  mahsuben iade edilemeyen yıllık toplam KDV iade tutarının en geç Aralık ayında verilecek olan 2016 yılı Kasım ayına ait KDV beyannamesinde talep edilmesi gerekmektedir.

2015 yılı indirimli orana tabi işlemlerden kaynaklanan ve yılı içinde  mahsuben iade edilemeyen toplam KDV iade tutarını 2016 yılı Kasım ayına ait KDV beyannamesindeki ilgili bölümde yıllık iade talebinde bulunmayan mükellefler bu haklarını kaybedeceklerdir.

Mükellefler 2016 yılı Kasım ayına ait KDV beyannamesinde söz konusu iade KDV tutarına ilişkin olarak herhangi bir iade talebinde bulunmamış iseler  söz konusu iade KDV'ye ilişkin verecekleri düzeltme beyannamesi de kabul edilmemektedir.

 

PAYLAŞ