Bugünün Sorunlarına, Geleceğin Çözümleri...
Soru & Cevap Kariyer +90 212 325 25 01

6637 sayılı Kanun’da vergi kanunlarında yapılan değişiklikler

6637 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 07.04.2015 tarih ve 29319 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 

Nakit Sermaye Artırımında İndirim İmkanı Getirildi.

Kurumlar Vergisi Kanunun “Diğer indirimler” başlıklı 10 uncu maddesinin birinci fıkrasına eklenen “ı” bendi ile sermaye şirketlerinde nakit artırılan sermaye üzerinden hesaplanan faizin kurumlar vergisi matrahından indirilecektir.

 

Uluslararası Kuruluşlar ile Bunların Mensuplarına Sağlanacak KDV İstisnalarının Kapsamının Genişletildi.

 Katma Değer Vergisi Kanunun geçici 26 ncı maddesinde yapılan değişiklik ile hem uluslararası bazı kuruluşlara hem de bu kuruluşların yabancı uyruklu yöneticilerine belirli şartlar altında yapılan mal teslimi ve hizmet ifalarında katma değer vergisi istisnası getirilmiştir.

 

ÖTV Düzenlemeleri

 Özel Tüketim Vergisi Kanununun 6 ncı maddesinde yapılan değişiklik ile Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlara diplomatik istisnalar getirilmiştir.

 

Transit petrol Boru Hattı Projelerinin İnşa ve Modernizasyonunu Gerçekleştirenlere KDV İstisnası Tanındı

Katma Değer Vergisi Kanunu’na “Geçici Madde 34” eklenmiştir.

Buna göre, transit petrol boru hattı projelerinin inşa ve modernizasyonunu gerçekleştirenlere 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yapılan teslim ve hizmetler katma değer vergisinden müstesna tutulmuştur.

 

 Elektronik Tebligat ve Elektronik Yoklamaya İlişkin Vergi Usul Kanunu Düzenlemeleri

Vergi Usul Kanunu’nun 107 nci maddesinde yapılan değişiklikle elektronik ortamda tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılacağı hükme bağlanmıştır. Ayrıca aynı kanuna 132/A maddesi ile “elektronik yoklama” maddesi ihdas edilmiştir.

 

6637 Sayılı Kanun

PAYLAŞ