Bugünün Sorunlarına, Geleceğin Çözümleri...
Soru & Cevap Kariyer +90 212 325 25 01

7252 Sayılı Kanun İle Yapılan İstihdama İlişkin Düzenlemeler

28 Temmuz 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 7252 Sayılı "Dijital Mecralar Komisyonu Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile istihdama ilişkin önemli sayılabilecek düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemeler duyurumuzda özetlenmiştir.

 

1) Kısa Çalışmayı Sonlandıran İşverenlere SGK Prim Desteği Sağlanması

 

7152 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa eklenen geçici 26 ncı madde uyarınca; 1/7/2020 tarihinden önce kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olan özel sektör işyerlerinde kısa çalışma ödeneğinden yararlanan sigortalıların; işyerindeki kısa çalışmanın sona ermesi ve aynı işyerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönmeleri durumunda, 31/12/2020 tarihini geçmemek üzere kısa çalışmanın sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren 3 ay süreyle, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigortalı ve işveren hissesi primlerinin tamamı tutarında, her ay bu işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumuna ödeyecekleri tüm primlerden mahsup edilmek suretiyle işverene prim desteği sağlanacak ve destek tutarı Fondan karşılanacaktır.

 

Bu kapsamda işverene her bir ay için sağlanacak destek süresi; kısa çalışma ödeneği alanlar için sigortalının kısa çalışma ödeneği aldığı aylık ortalama gün sayısını geçemeyecektir.

 

Destekten yararlanmak için kısa çalışmanın sona ermesi ve haftalık normal çalışma sürelerine dönülmüş olması gerekmektedir.

 

Destek, kısa çalışmanın sona erdiği tarihi takip eden aydan başlayarak 3 ay süreyle uygulanacaktır. Cumhurbaşkanı, 3 aylık süreyi sektörel olarak ayrı ayrı veya bir bütün olarak 6 aya kadar uzatmaya yetkili kılınmıştır. Son uygulama süresi 31/12/2020 olarak belirlenmiştir. Bu tarih itibariyle 3 ay dolmamış olsa bile 31/12/2020 tarihinden sonra destekten yararlanılması mümkün değildir.

 

2) Ücretsiz İzni Sonlandıran İşverenlere SGK Prim Desteği Sağlanması

 

4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun Geçici 24 üncü maddesi kapsamında, 1/7/2020 tarihinden önce başvuruda bulunarak nakdi ücret desteğinden yararlandırılan sigortalının haftalık normal çalışma süresine dönmesi durumunda, 31/12/2020 tarihini geçmemek üzere ücretsiz iznin sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren 3 ay süreyle, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigortalı ve işveren hissesi primlerinin tamamı tutarında, her ay bu işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumuna ödeyecekleri tüm primlerden mahsup edilmek suretiyle işverene prim desteği sağlanacak ve destek tutarı Fondan karşılanacaktır.

 

Bu kapsamda işverene her bir ay için sağlanacak destek süresi; nakdi ücret desteğinden yararlandırılanlar için nakdi ücret desteği aldıkları aylık ortalama gün sayısını geçemeyecektir.

 

Destekten yararlanmak için ücretsiz iznin sona ermesi ve haftalık normal çalışma sürelerine dönülmüş olması gerekmektedir.

 

Destek, ücretsiz iznin sona erdiği tarihi takip eden aydan başlayarak 3 ay süreyle uygulanacaktır. Cumhurbaşkanı, 3 aylık süreyi sektörel olarak ayrı ayrı veya bir bütün olarak 6 aya kadar uzatmaya yetkili kılınmıştır.Son uygulama süresi 31/12/2020 olarak belirlenmiştir. Bu tarih itibariyle 3 ay dolmamış olsa bile 31/12/2020 tarihinden sonra destekten yararlanılması mümkün değildir.

 

Bu maddeyle sağlanan teşvikten yararlanmakta olan işverenler, bu teşvikten yararlanılan ayda aynı sigortalı için diğer sigorta primi indirimi, teşvik ve desteklerinden yararlanamayacaklar.

 

3) İş Akdi Fesih Yasağında Süre Uzatımı

 

7252 sayılı Kanunun 5 inci maddesi ile 4857 sayılı İş Kanununun geçici 10 uncu maddesinde değişiklik yapılarak işverene getirilmiş olan iş akdi fesih yasağı düzenlemesinin 30/6/2021 tarihine kadar uzatılabilmesine ilişkin Cumhurbaşkanına yetki verilmiş ve uygulamaya dair istisnai haller genişletilmiştir.

 

Fesih yasağı uygulanan dönemlerde iş akdi, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepler, belirli süreli iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, işyerinin herhangi bir sebeple kapanması ve faaliyetinin sona ermesi, ilgili mevzuatına göre yapılan her türlü hizmet alımları ile yapım işlerinde işin sona ermesi halleri dışında işveren tarafından feshedilemeyecektir.

 

4)  50’den Az Çalışanı Olan ve Az Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşyerlerinde İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi Görevlendirilmesi Zorunluluğuna Erteleme

 

7252 sayılı Kanunun 10 uncu maddesi ile 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 38 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan “1/7/2020” ibaresi “31/12/2023” şeklinde değiştirilmiştir.

 

Böylelikle, 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri ile kamuya ait işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirilmesine ilişkin hükmün yürürlüğü 31/12/2023 tarihine ertelenmiştir.

 

 

 

PAYLAŞ